18 Şubat 2012 Cumartesi

GÖZLEME

Yufka günlerimizin vazgeçilmez sonudur gözleme:)
malzeme olarak size uzuuun bie liste vermeyeceğim bir çok kişinin bildiği ve yaptığı geleneksel lezzetlerden biridir gözleme.bizim buralarda yufka yapımı farklıdır araştırmlarıma göre karadenizde daha çok yaygın kuru yufka.yorucu,bir o kadar da eğlenceli:) ilerleyen zamanlarda köyde kurulan yufka toplantılarını resimleyip sizlerle paylaşmayı düşünüyorum.odun ateşinde pişen ve fosur fosur kabaran yufkalar görmeye değer:)
yufka yapımında kullanılan hamurda sadece un  tuz ve su var çok yumuşak olmayan bir hamuryapıyoruz ve yumurta büyüklüğünde bezeler yapıyoruz ve oklava biz oklava diyoruz başka yerlerde ne denir bilmiyorum) yardımıyla büyütüyoruz.bu açtığımız hamurun içine peynirli ıspanaklı patatesli  istedğimiz harcı koyabilir katlayıp sacda pişirip üzerini mis gibi tereyağıyla yağlıyoruz veee sıcak sıcak yanında çayla afiyetle yiyoruz bütün yorgunluğumuz gidiyor:)

Hiç yorum yok: