18 Şubat 2012 Cumartesi

ELMALI AY KURABİYE

Evet şimdi diyorsunuz ki elmalı krabiye var neden bir tane daha ekledim?çünkü sunum ve lezzet gerçekten çok farklı. burdan size şeklini belki tam olarak anlatamayacağım yapım aşamasında fotoğraflamam gerekirdi yalnız olduğum için ellerim hamurlu ve yağlıyken fotoğraflayamadım onun için şimdiden özür dilerim:)
malzemeler:
125 gr tereyağ
bir çay bardağı sıvıyağ
bir yumurta
1,5 çay bardağı şeker
bir su bardağı nişasta
yarım paket kabartma tozu
vanilya-un
iç malzemeleri:
4 elma
bir tatlı kaşığı tarçın
bir çay bardağı ceviz
5 yemek kaşığı şeker
yapılışı:
zeytinli çiçeklerdeki gibi yumuşak bir hamur yapıyoruz merdane ya da elimizle hafif oval yarım santim kalınlıkta çapı yaklaşık 10 cm bir hamur açıyoruz yukrdan biraz mesafe bırakıp bıçakla 4-5 şeritler halinde kesik atıyoruz ama alt kısmından çıkarmıyoruz elmalı harcımızı koymak için boşluk bırakıyoruz sonra rulo yapıp hafifçe ay şekli veriyoruz 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirip sıcakken pudra şekeri serpiyoruz üzerine
sunumuyla ve lezzetiyle çok güzel olumlu yorumlar alacaksınız:)
afiyet olsun..

Hiç yorum yok: