21 Aralık 2008 Pazar

kadayıflı sarma


bu tatlıyı ilk yaptığım zamanlarda o kadar beğeni topladı ki hala özel istek üzerine bayramlarda bile bunu yapar oldum.bu tip beğeniler onurumu okşadığı gibi hayallerimi de genişletmeme neden oldu.hep küçük bir mutfağım olsun isterdim hertarafı camdan, köşe başında, gelenin geçenin görebildiği bembeyaz bir mutfak sadece bana ait.açtığım tatlı we börekleri,we hayal gücümle geliştirdiğim birçok değişik tatları insanların hizmetine sunduğum bir mutfak.şimdilik beklemede olan bu hayalim inşallah birgün gerçekleşecek ilk adımı burdan atabilmekde benim için büyük bir gelişme neyse ben artık tatlımı anlatmaya geçsem iyi olacak.
malzemeler:
hamur için:
1 yumurta
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı su
birkaç damla limon
çok az tuz
yarım su bardağı sıwıyağ
alabildiği kadar un
arasına sarmak için:
yarım kilo kuru kadayıf
fındık ya da cewiz içi
arasına we üzerine sürmek için:
250 gr margarin eritilmiş 50 gr teryağı tat vermesi için
balı için:
4 bardak şeker
4 bardak su
birkaç damla limon
açmak için:
nişasta, herhangi biri olabilir
yapılışı:
hamur malzemeleri karıştırılıp çok yumuşak bir hamur elde edlir.en az yarım saat dinlenmesi lazım güzel açılması için.cewizden büyük hamurdan alıp bezeler yapalım nişastayla inceltebildiğimiz kadar açalım ne kadar ince açarsak o kadar güzel olur erittiğimiz margarin we tereyaı karışımını fırçayla çok bastırmadan sürelim kadayıf we fındığı serpiştirdikten sonra rulo yaparak katlayalım sonra rulonun başından başlayarak 5cm genişliğinde keselim tepsiye kesilen taraflar altına gelecek şekilde sıralayalım 150 dercede bir saat pişmesi gerekli.çok hızlı pişerse hamur olur çok yawaş pişerse de taş gibi olur




Hiç yorum yok: