10 Mayıs 2009 Pazar

patates püreli fırında köfte



uzun zamn sonra yeniden merhaba!ilkbaharla birlikte doğayla ben de tekrar doğduğumu hissediyorum.birçok birikmiş yemek we tatlılarımı böreklerimi artık paylaşma wakti geldi die düşünüorum.ilk olarak yine ilk denediğim ama büyük beğeni toplayan patates püreli köfetimi sunmak istiyorum.
malzemeler:
yarım kg,kıyma
kinzi,kimyon karabiber,pulbiber,tuz arzunuza göre baharatlar,iki diş sarmısak
1 yumurta
bir dilim bayat ekmek
bunlar köfte için
püre için:
7 orta boy patates
100gr kaşar rendelenmiş
50gr tereyağ
tuz,köri we baharatlar dilediğiniz gibi
yarım su bardağı süt
yapılışı:
köftemizin hamurunu hazırlayıp parçalar biraz büyük we yuwarlak şekilde borcama sıralanır.onlar dinlenirken haşlanmış patateslerimizi sıcakken soyup içine kaşar tereyağı süt we baharatları ilawe edip blendrla akıcı bir kıwam almasını sağlarız.her köftenin üzerine bolca bir kaşık koyduktan sonra salçalı yaptığımız sosu da üzerine çıkacak kadar ilawe edriz we fırında yarım saat 200 derecede pişiririz.yanında pilaw we yoğurt we arzuya göre domates salatayla serwis yapabilirsiniz
afiyet olsun..

Hiç yorum yok: