4 Ocak 2010 Pazartesi

elmalı kup

malzemeler:

1 lt süt

3 elma

tarçın 4 tane karanfil

bir kaşık margarin

1 su bardağı şeker

fındık içi

rendelenmiş portakal kabuğu

bir çay fincanı un

yapılışı:

margarini eritince unu ve şekeri ilave edip hafiften kavuruyoruz sütü de katıp topaklanmasına izin vermeden çırpıcıyla krema kıvamına gelene kadr karıştırıyoruz pişince soğumaya bırakıyoruz.diğer tarafta elmaları 3 kaşık şekerle hafif ateşte yumuşayıncaya kadr pişiriyoruz tarçın ve karanfili unutmayalım!

kupların altına elma dilimlerinden 4 -5 tane üstüne de mikserlediğimiz kremayı dökelim üzerini

fındık çikolata veya ne arzu edrsek damak tadımıza ne uygunsa süsleyebilirsiniz.hafif ama hoş bir tatlı..afiyet olsun


Hiç yorum yok: