1 lt süt
3 elma
tarçın 4 tane karanfil
bir kaşık margarin
1 su bardağı şeker
fındık içi
rendelenmiş portakal kabuğu
bir çay fincanı un
yapılışı:
margarini eritince unu ve şekeri ilave edip hafiften kavuruyoruz sütü de katıp topaklanmasına izin vermeden çırpıcıyla krema kıvamına gelene kadr karıştırıyoruz pişince soğumaya bırakıyoruz.diğer tarafta elmaları 3 kaşık şekerle hafif ateşte yumuşayıncaya kadr pişiriyoruz tarçın ve karanfili unutmayalım!
kupların altına elma dilimlerinden 4 -5 tane üstüne de mikserlediğimiz kremayı dökelim üzerini
fındık çikolata veya ne arzu edrsek damak tadımıza ne uygunsa süsleyebilirsiniz.hafif ama hoş bir tatlı..afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder