1 kg tavuk kıyma
1 yumurta
köfte baharatları
2 dilim bayat ekmek
1 diş sarmısak
2 kaşık sıvı yağ tuz
üzerine küçük bir paket patates cips
içi için:
2 patates
1 havuç
bir su bardağı bezelye
baharatlar
2 kaşık sıvı yağ
yapılışı:
tavuk kıymayı köftelik hamur gibi yoğurduktan sonra borcama serdiğimiz yağlı kağıdın üzerine yayalım dikdörgen borcam olursa şekil vermemiz daha kolay olacaktır.küp doğradığımız patates ve havuçları haşlayalım baharat ve sıvı yağla harmanladıktan açtığımız köftelik hamurun ortasına yerleştirelim rulo şeklinde saralım bu işlemi yaparken yağlı kağıt işimizi çok kolaylaştıracaktır iki kenarından tutup birleştirebiliriz.üzerine kırıntılar haline getirdiğimiz cipsi de buladıktan sonra en üstünü folyo ile kapattıktan sonra 200 derecede bir buçuk saat pişirelim eğer üstünü kapatmaz isek cipsler çok çabuk kızarır köfte çiğ kalır onu beklersek cipsler yanar eğer cipsleri sonra ilave ederiz dersek de köfte pişmek üzere olduğu için yapıştıramayız.yanında pilav ve yoğurt ve püre ile servis muhteşem göz ve midenize hitap ediyor...afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder