27 Aralık 2011 Salı

Bol Çikolata Çeşitli Pasta

Bu pastayı yaparken hiç bu kadar çok malzeme kullanacağımı planlamamıştım aslında hatta çevremdekilerin, hazır pastayı da geçti maliyeti! diye espri yapmalarına sebep oldum:) yapım aşaması iki gün süren pastam bir saatte silinip süprüldü:)
malzemeler:
bir paket kedi dili
iki poşet krem şanti
200 gr labne
bir paket çikolata sos
bir paket kakaolu baton kek
100 gr çikolata draje
bir bardak süt
bir çorba kaşığı nescafe
üzerini dekore etmek için sevgili görkem kuruyemişçimizden aldığım bir kaç değişik bulduğum çikolatalar
20 tane kestane
100 gr margarin oda sıcaklığında
bir yemek kaşığı kakao
alabildiği kadar un
üç çorba kaşığı şeker
bir buçuk su bardağı şeker
bir su bardağı su
yapılışı:
bir bardak sütün içine bir kaşık kahveyi kattıktan sonra kedi dili bisküvilerimizi daldırıp hemen çıkaralım yoksa paramparça olurlar elimizde.kelepçeli kalıbımızın içine dik bir şekilde sıralayalım
küp doğranmış baton keki ortadaki boşluğa serpiştirelim.krem şantiyi çırptıktan sonra içine kattığımız labneyle beş dakika kadar yine çırpalım ve bu karışımdan keklerin üzerine bir miktar ilave edelim
çikolata drajelerimizi de kremamızın üzerine serpiştirelim
100 gr margarinle kakao ve üç kaşık şekerle alabildiği kadar unla yumuşak bir hamur yapalım ve fındıktan biraz büyük yuvarlaklar yapalım ve bunları 200 derecede 15 dakika pişirelim..kestaneleri merak ediyorsunuz değil mi nerde nasıl kullanılacak diye:)
kestanelerin kabuklarını soyup ılık suda biraz bekletelim iç kabuklarını atması daha kolay oluyor.bu işlemi bir gece önceden yapmamız gerek yalnız.bir buçuk su bardağı şeker ve bir bardak suyla yaptığımız şerbetin içine kestaneleri atıp çook kısık ateşte pişirelim yoksa dağılırlar dikkat edelim onlar bir gece beklesin balının içinde..sonra balından çıkardığımız kestaneleri de kremamızın üzerine serpiştirelim.fırından çıkar çıkmaz minik kahverengi kurabiyeciklerimizi de o balın içine atıp birazcık çekmesini sağlayalım sonra onları da kremamızın üzerine serpiştirelim ama biraz soğumalarını bekleyelim.nihayet üzerini kapatma zamanı geldi artık bu kadar malzeme yeter:) çikolata sosumuzu bir şırınga yardımıyla kurabiyeciklerimizin üzerine kıvıra kıvıra dökelim çok kıvrak bir görüntü ayrıca çok kakaolu biraz renk verelim aldığım iki kare beyaz çikolatayı minik rendemle üzerine yağdırdım gül şeklinde aldığım diğer çikolataları da ortalarına yerleştirdim.kırmızı kurdelamızla belini bağladığımız pasta gelinimiz artık buzdolabında yarın masanın en güzel köşesinde yerini almak üzere hazır:)
afiyet ball şeker olsun:))

Hiç yorum yok: