27 Aralık 2011 Salı

ISPANAKLI SU BÖREĞİ









MERHABA,uzun süre sonra yeniden burdayız.klasik su böreğinin üzerinde biraz değişiklik yapalım dedik böyle muhteşem bir lezzet çıktı ortaya
Malzemeler:
Hamur için
5 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sıvıyağ
yarım çay bardağı su
iç için
1 kg ıspanak
2 orta boy soğan
250 gr köy peyniri
tuz ,karabiber
üzeri ve arası için
200 gr tereyağ
yarım su bardağı sıvıyağ
yapılışı:
*Yumurtalarınız dolaptan bir saat kadar önce çıkmış olsun(annem böyle yapardı daha güzel kabarması içinmiş)
*Önce yumurtaları çırpın
*Diğer tüm malzemeleri katıp katıya yakın bir hamur yapın
*Small yumurtadan(artık yumurtalar sınıflandırılmış) biraz küçük bezeler yapın
*Açtığımız ve kaynayan suda haşladığımız ve soğuk sudan geçirdiğimiz yufkaların içine erittiğiniz tereyağından sürün arasına ıspankla yaptığımız harctan bir iki kaşık kadar koyup rulo şeklinde sarın ve gül şeklini verin
*Üzerini de yağlayıp 200 derecede pişirin
**Ve afiyet olsun:)

Hiç yorum yok: